EDYCJA 2021/2022
W ramach rządowego programu „Aktywna Tablica” podjęliśmy następujące działania dotyczące wdrożenia stosowania TIK w procesie nauczania:
04.01.2022 godz. 7.10 – lekcja otwarta: meet
Przedmiot: Urządzenia Techniki Komputerowej
Temat: Drukarka laserowa.
07.01.2022 godz. 8.50 – lekcja otwarta: meet
Przedmiot: Matematyka
Temat: Powtórki maturalne.
07.01.2022 godz. 9.40 – lekcja otwarta: meet
Przedmiot: Język angielski
Temat: Zakupy i usługi – rodzaje sklepów, towary, korzystanie z usług.
07.01.2022 godz. 10.45 – lekcja otwarta: meet
Przedmiot: Język angielski
Temat: Science and technology.
21.01.2022 godz. 8.00 – lekcja otwarta: sala 6.
Przedmiot: Gastronomia – zajęcia praktyczne
Temat: Ciasta ptysiowe – ptysie francuskie.
26.01.2022 godz. 08:00 – lekcja otwarta: meet
Przedmiot: Przekaz reklamowy
Temat: System Identyfikacji Wizualnej
31.01.2022 godz. 12.25 – lekcja otwarta: meet
Przedmiot: Język angielski
Temat: Narrative tenses – powtórzenie czasów przeszłych.
Scenariusze z zajęć otwartych w ramach programu:
- informatyka: scenariusz1, scenariusz2,
- język angielski: scenariusz1, scenariusz2, scenariusz3, scenariusz4,
- język polski: scenariusz1, scenariusz2, scenariusz3, scenariusz4,
- wychowanie fizyczne: scenariusz1, scenariusz2,
- zawodowe przedmioty informatyczne: scenariusz1, scenariusz2.
EDYCJA 2020/2021
W ramach rządowego programu „Aktywna Tablica” podjęliśmy następujące działania dotyczące wdrożenia stosowania TIK w procesie nauczania:
01.2021 – uczestnictwo w pierwszym spotkaniu szkół uczestniczących w programie Aktywna tablice – edycja 2020.
09.04.2021 godz. 9.30 – szkolenie TIK „Wykorzystanie wirtualizacji w procesie nauczania”
16.04.2021 godz. 10.45 – lekcja otwarta (https://meet.google.com/bdb-hrnq-mfu)
Przedmiot: Język angielski
Temat: Modal verbs for permission and obligation.
10.05.2021 o godz.: 8.50. meet
Przedmiot: Administracja sieciowymi systemami operacyjnymi.
Temat: WDS- z czym to się je? Konfiguracja usługi.
26.05.2021 o godz.: 12.25 meet
Temat: Przygotowanie do egzaminu zawodowego. Mięsa zwierząt rzeźnych oraz drób- powtórzenie wiadomości.